Olot estrenarà aquesta tardor un nou cicle dedicat a la música d'autor, que comptarà amb la participació dels cantautors Roger Mas, Jonah Smith, Eduard Canimas, Paula Valls i Déu ni Duo, a més d'un recital dedicat exclusivament a la figura i el llegat artístic de Georges Brassens. Aquesta és una de les principals novetats de la nova programació cultural de la capital de la Garrotxa, que també inclou un concert de piano a càrrec d'un dels guanyadors del concurs Maria Canals i dues propostes de música clàssica, amb l'Orquestra de Cambra del Penedès, interpretant obres de l'olotí Joan Maria Riera, i l'Orquestra Barroca Catalana, que protagonitzarà el concert de Nadal de la Garrotxa. Pee Wee Ellis Quartet posarà la nota jazz a la temporada, que també viurà el comiat temporal de la formació garrotxina Teràpia de Shock.

En l'àmbit de les arts escèniques, la programació combina teatre (Dansa d'agost, de La Perla 29 i la comèdia Caiguts del cel, amb Emma Vilarassau i Jordi Bosch), dansa (Espheres, de Moviment Lantana, que es podrà veure en el marc del festival Lluèrnia) i circ, amb l'espectacle In tarsi, de la companyia EIA.

Entre les propostes del LAP s'hi inclouren els dos espectacles que formen part de l'itinerari Identitats ImPossibles: Limbo i La coronació de Barbarella.

Una gimcana terrorífica

Una altra de les novetats d'aquesta temporada és l'activitat anomenada «Ciutat del terror», organitzada a través de l'Ideal-Ojd i pensada per al públic adolescent. Consistirà en una gimcana que tindrà per objectiu resoldre un enigma i en la projecció de la pel·lícula de terror It follows de David Tobert Mitchell.

Per als nens i nenes també hi ha propostes especialment pensades per a ells: el cicle d'espectacle de Rialles, les activitats de la Sala infantil de la Biblioteca Marià Vayreda i el festival El Més Petit de Tots per als menors de 5 anys. També se celebraran el Lluèrnia, la segona edició d'El Petit Format o la tradicional Mostra de Pessebres.

Des dels Museus d'Olot han programat les exposicions de Santiago Vilanova i Enric Colldecarrera i la mostra Miquel Blay. Sentiment Olotí, acompanyada d'un extens programa paral·lel sobre la figura de l'escultor olotí. Al Museu dels Volcans s'hi podrà veure una exposició sobre la fauna del Fluvià i al Museu dels Sants Identitats ImPossibles, activitat central de l'itinerari homònim.