La comissió executiva de la Junta de Museus de Catalunya va ratificar ahir a la tarda els informes redactats el 1998, segons els quals la col·lecció de 44 obres d'art catalogades del monestir de Sixena que hi ha al Museu de Lleida està protegida per la Generalitat i «no pot ser disgregada».

Segons va informar la Generalitat, la Junta de Museus ha ratificat els informes que van ser redactats el 1998 i que van servir per «avalar la catalogació i protecció dels béns del monestir de Sixena que hi ha al Museu de Lleida» i que ara reclama Aragó. «En concret -afegeix- es tracta d'una col·lecció de 44 peces, catalogada i protegida per la Generalitat que, d'acord amb la Llei de Patrimoni Cultural Català, no pot ser disgregada». La reunió celebrada ahir a la tarda va estar presidida pel director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Josep Boya.

La decisió adoptada era previsible ja que el conseller de Cultura, Santi Vila, hores abans de la reunió, havia remarcat que la Generalitat de Catalunya «violentaria l'ordenament legal a Catalunya» si «anés més enllà» del que ha anat fins ara en relació als béns que hi ha a Lleida.