La 28a edició del FestivalJazzèbre començarà el pròxim 24 de setembre i tindrà una durada de gairebé un mes. Enguany comptarà amb la col·laboració de la revista Culturae Magazine, ja que el Festival pretén ser una iniciativa que uneixi el territori català amb el francès. Així ho va remarcar ahir a Girona Yann Causse, director artístic del festival, en la presentació de la nova edició. «Fa 10 anys van programar actuacions a Figueres, Torroella de Montgrí i Girona, però des de llavors, ja no n'han planificat més a la província de Girona», va dir Causse. El seu objectiu és, així doncs, eixamplar fronteres.

El Festival, que posa la mirada tant en el jazz com en les altres músiques del món, en aquesta ocasió s'estrenarà amb la «Big Band Party», una proposta en la qual prop de cent músics passejaran el jazz més festiu pels carrers de la ciutat.

Entre les actuacions previstes en aquesta edició, que també tindrà lloc als Pirineus Orientals a més de Perpinyà, destaca el concert de Lisa Simone, filla de Nina Simone, que presentarà l'espectacle My world o el del clarinetista i saxofonista Michel Portal, en un nou projecte amb Jeff Ballard. La programació també inclou un cicle de picnics musicals que realitzaran els quatre diumenges del mes.