La Oreja de Van Gogh (LOVG) tancarà el 14 de novembre un llarg parèntesi en la seva discografia d'estudi amb el llançament de l'àlbum "El planeta imaginari", un disc del que han servit la seva primera carta de presentació, el tema "Estiu" , disponible ja per a escoltar-lo i descàrregar-lo en plataformes digitals.

El que serà el setè àlbum de la banda donostiarra arribarà de nou de la mà de Sony Music, responsable de tots els seus discos previs, de "Digues-li al sol" (1998) al seu últim treball d'estudi al mercat, "Estels pel cel "(2011).

Entremig, el grup va llançar dos àlbums gravats en viu, "Estels pel cel - En directe des d'Amèrica" ??(2012) i "Primera fila" (2013), registrat en els estudis Churubusco de Mèxic en un ambient íntim.

En la seva alineació es mantenen quatre dels seus cinc membres fundadors (Pablo Benegas, Álvaro Fuentes, Xabi San Martín i Haritz Garde), de nou al costat de Leyre Martínez com a vocalista, des que el 2008 substituís en aquestes tasques a Amaia Montero.

El de LOVG és un retorn molt esperat, tenint en compte l'èxit previ que els va portar a vendre més de vuit milions de discos i a consolidar-se com el grup espanyol amb major nivell de vendes en el segle XXI.

En el seu palmarès figuren premis tan importants com el Grammy Llatí al millor àlbum de pop d'un grup per "Guapa", 1 European Music Award al millor artista espanyol el 2006 o la Gavina de Plata del Festival Internacional de la Cançó de Vinya del Mar.