Els Emmy es van rendir, per segon any consecutiu, a l'impressionant poder i domini de Joc de trons, la gran sèrie del moment que va arrasar la matinada d´ahir a la 68 edició dels premis més importants de la petita pantalla, amb dotze reconeixements, inclòs el de millor sèrie dramàtica. Els dracs, les batalles èpiques, la màgia i la fantasia del món creat per George R.R. Martin no només van igualar amb dotze estatuetes el seu propi rècord, obtingut l'any passat, de la producció més guardonada en una sola edició, sinó que a més li van servir per superar la llegendària Frasier com la sèrie més reconeguda en total a la història dels Emmy, en elevar el llistó fins als 38 guardons.

La nota negativa per a Joc de trons, que es va endur nou guardons tècnics en els Emmy Creatius i ahir va sumar els de millor sèrie, millor guió i millor direcció d'una producció dramàtica, va ser la seva nul·la representació en els premis d'interpretació, als quals optaven en rols secundaris Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke i Maisie Williams.

«Som aquí dalt perquè (l'escriptor) George R.R. Martin va crear el món en què ara tots vivim i actuem», va dir el productor D.B. Weiss, que va alabar a més el treball de l'equip de Joc de trons que, immediatament després de la gala, va tornar a Belfast per seguir treballant en la setena temporada.

La sèrie, amb la temporada rodada rodada a la ciutat de Girona, va ser la gran triomfadora de la vetllada al costat de Veep, millor comèdia per segon any consecutiu, i la minisèrie The People v OJ Simpson, que va obtenir nou Emmys en una gala marcada per la reivindicació de la diversitat racial i sexual i en la qual no van faltar els acudits i comentaris sobre les ja properes eleccions nord-americanes.

Julia Louis-Dreyfus va guanyar el seu cinquè Emmy consecutiu a la millor actriu còmica per Veep, i en el seu discurs va fer broma que la sèrie va començar com una sàtira però ara, vist el clima polític d'Estats Units, sembla un documental, i va finalitzar amb unes emocionants paraules dedicades al seu pare, recentment mort.

El guardó al millor actor dramàtic anar a parar a Rami Malek, ­l'introvertit i fugisser pirata informàtic del thriller cibernètic Mr. Robot, que es va imposar a contrincants d'altura com Kevin Spacey (House of Cards) o Bob Odenkirk (Better Call Saul). La sorpresa de la gala va ser, potser, l'Emmy a la millor actriu dramàtica per Tatiana Maslany per Orphan Black, que es va emportar un reconeixement per al qual ­sonaven amb molta força intèrprets com Viola Davis (How to Get Away With Murder), Taraji P. Henson (Empire) o Robin Wright (House of Cards).