Aquest proper cap de setmana, dissabte 24 i diumenge 25 , comencen les eliminatòries del Premi Popular del concurs La Sardana de l'Any.

El sistema de votació serà com fins ara, vàlid per un únic canal: o bé a través de les emissions en directe de les ràdios col·laboradores, o bé a través del contestador automàtic de la Confederació Sardanista de Catalunya (93 319 76 37) o bé a través de la pàgina electrònica www.lsda.cat. La data límit per votar seguirà sent el dilluns de cada eliminatòria a les 14.00 h.

Aquesta 1a fase d'Eliminatòries s'allargarà fins el cap de setmana del dissabte 14 i diumenge 15 de gener de 2017. Les guanyadores de les eliminatòries i les 6 sardanes classificades en segon lloc que hagin obtingut el percentatge de vots més elevat respecte a la sardana guanyadora de la seva eliminatòria s'inclouran a les 2 eliminatòries de Repesca.

A part del Premi Popular, el concurs manté enguany els premis de la Crítica i Joventut. El de la Crítica el decideix un jurat de reconeguts músics del món de la cobla d'entre les sis sardanes que proposi el Comitè Seleccionador. Enguany, 45 sardanes, escollides pel Comitè Seleccionador que integren Joan Druguet, Xavi Piñol i Enric Ortí, lluitaran per aconseguir el títol de 'sardana de l'any'.

La Final-Espectacle d'aquesta 28a edició serà al Teatre de la Passió d'Olesa de Montserrat, el dissabte, 13 de maig de 2017. Serà amb la participació de les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i La Principal del Llobregat. Es preveu que la part de l'espectacle abordi temes musicals de la Passió d'Olesa arranjats per a cobla. Després de la Final, hi haurà una ballada de sardanes amb la cobla Vila d'Olesa.

A les nostres comarques es poden seguir la retransmissió de les eliminatòries i votar-les.

Aquestes són les emissores que les ofereixen: Banyoles. Programa Matí de sardanes, Caldes de Malavella, programa L'altell, Cassà de la Selva, programa Sardanes a la ràdio, Girona; programa La Principal de la Rambla, L'Escala, programa Obligat de sardanes, Lloret de Mar, programa Nova Ràdio, Olot programa Ritmes de Catalunya, Palafrugell, programa Sardanes a la Costa, Palamós, programa La dansa Catalana, Quart, Quart FM" Vilafant, programa Esclat de tenora, Catalunya Ràdio, el programa Compàs de cobla se sent a les emissores de Llagostera, Arbúcies, Bonmatí, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm i Vic.

aplec de calonge

Diumenge que ve, els Jardins del Castell de Calonge seran l'escenari del 37è Aplec de la Sardana de Calonge, que en sessions de matí i tarda oferiran les cobles: Baix Empordà, Bisbal Jove i La Principal de Cassà. A destacar la interpretació de la sardana d'Emili Juanals, recentment traspassat: Dolors i Francesc de la Torre i l'estrena de la sardana de l'autor local, Amadeu Cuadrado: Els petits de can Ton.

nits de música de cobla a l'escala

Avui a la nit , a la plaça de la sardana ( al costat de la platja) se celebra a l'Escala la 13à. Nit dels Músics escalencs. Sempre en aquesta població hi ha hagut una gran quantitat d'intèrprets de cobla, ara no és pas una excepció, així un cop a l'any es reuneixen els components actuals de la Principal de l'Escala, conjuntament amb altres músics espargits per la diverses formacions per formar una cobla de músics escalencs.