visitar els presos

26.09.2016 | 07:12

Ara celebrem la festa de la Mare de Déu de la Mercè, alliberadora de captius, i el 6 de novembre, el jubileu del pres en aquest any de la Misericòrdia.
Són dies per recordar i valorar la missió que com a Església portem a terme a les presons amb els interns, i també l'atenció als funcionaris. El Concili Provicinal de la Tarraconense (1995) exhortava els cristians i la societat en general a prendre consciència de la situació de les persones que són a la presó, de les causes que els hi han portat i de les conseqüències per a les seves vides.
Algunes dades:
Les dades del desembre passat indicaven un total de 8.810 persones en centres penitenciaris de Catalunya, i 1.055 en llibertat condicional. El col·lectiu es compon de 8.188 homes i 602 dones (1.215 preventius i 7.574 penats). A la nostra Diòcesi de Girona, al centre El Puig de les Basses de Figueres, hi ha 728 interns. Al centre obert de Girona, 106.
Hi ha tres preveres i cinc voluntaris laics amb responsabilitats pastorals als centres de Girona. A tot Catalunya, fan aquesta tasca 23 preveres, un diaca i 79 voluntaris.
La missió eclesial als centres d'internament és anomenada Pastoral penitenciària.
L'Església, des dels seus inicis, s'ha preocupat dels presos, tal com consta en el llibre dels Fets dels Apòstols i a la Carta als hebreus. Recordem que Jesús també fou pres i es va identificar amb els presos (capítol 25 de l'evangeli de Sant Mateu).
Els qui treballen en la Pastoral penitenciària, després d'una preparació adient, són enviats per esdevenir presència i missió de l'Església en el món de les persones privades de llibertat per fer-hi present Jesucrist i els seus dons.
Cal remarcar dues dimensions:
-Evangelització per apropar Jesús i el seu missatge als qui estan privats de llibertat i a les seves famílies.
-Evangelització com a tasca humanitzadora que es preocupa de les necessitats humanes i materials dels interns i famílies. El missatge alliberador de l'Evangeli s'intenta concretar en accions i gestos.
Això, en tres àmbits: prevenció, internament i reinserció [...] (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema