L'editorial Gregal va celebrar ahir diumenge l'acte d'entrega de la cinquena edició del premi Gregal de Novel·la a Maçanet de la Selva. L'obra guanyadora d'enguany ha estat La gramola de l'Edèn, de l'escriptor de Malgrat de Mar Josep Busquets. Es tracta d'un professor de música que va començar la seva trajectòria narrativa com a ?guionista de còmic i curtmetratges. La gramola de l'Edèn explica la història de Bàrbara Rius, filla d'una família benestant de Barcelona que s'enamora del músic de jazz Marcel Agulló. Ambientada just abans de l'esclat de la Guerra Civil, el moment històric s'interposa entre la relació dels dos joves.

El premi Gregal està guanyant reconeixement any rere any amb la intenció d'esdevenir un referent entre els premis literaris del país, sempre posant especial èmfasi en la novel·la històrica. L'obra guanyadora d'enguany rebrà 3.000 € en concepte d'avançament de drets d'autor i el compromís de l'edició de l'obra, que veurà la llum la primavera del 2017. Un total de 27 ?obres han participat en aquesta edició, de les quals vuit van ser finalistes. El jurat, format pel filòleg Jordi Albertí, l'escriptora Marta Alòs, l'historiador Francesc ?Sánchez Barba, el poeta Jordi Serra, l'escriptor Jordi Soliguer, la bibliotecària Mariàngels Vázquez i l'assessora editorial Isabel Sanagustin, va anunciar el resultat final en la cerimònia d'ahir.

La festa literària va començar a les 10 del matí amb una visita ?guiada al castell de Torcafelló de Maçanet i la projecció d'un documental sobre la història del municipi. A les 12 del migdia es va fer l'acte d'entrega al teatre de la Societat de Maçanet de la Selva. Presentat pel director de Gregal, Jordi Albertí, l'acte va comptar amb les actuacions de l'Escola de Música i de la poeta Marta Pérez i Sierra.