La Fundació Masó rep en donació 20 dibuixos originals de l'arquitecte

La col·lecció, cedida per l'arquitecte Joan Tarrús, està valorada en 45.000 euros i s'exhibirà a l'hivern en una exposició al centre

02.10.2016 | 20:13
Dibuix de Rafael Masó.

L'arquitecte Joan Tarrús va firmar ahir amb l'alcaldessa, Marta Madrenas, la donació de 20 dibuixos originals de Rafael Masó, i onze fotografies relacionades amb aquestes obres. Tarrús és expert en l'obra de Masó.

La donació inclou projectes i esbossos relacionats amb dissenys de brodats i altres teixits que Masó va fer al llarg de la seva carrera, tant per a objectes de la llar (coixins, inicials per a brodar, camisoles i altres peces de roba per a la seva família) com per als encàrrecs de les diverses senyeres i banderes que va fer, sobretot entre 1903 i 1907.

La col·lecció també inclou fotografies d'època d'algunes d'aquestes senyeres, premsa d'aquells anys on apareixen reproduïdes, i còpies modernes d'altres projectes tèxtils.

Els objectes que formen part de la donació, que han estat valorats globalment en 46.740 euros, han passat a formar part de les col·leccions i de l'arxiu de la Fundació Rafael Masó, i aquest hivern es podran veure exposats a la Casa Masó, integrats en l'exposició temporal que la Fundació prepara, dedicada a la relació de Masó amb el món del disseny tèxtil.

Amb el títol de De l'amor és lo jardí: Masó i els teixits, l'exposició serà el primer estudi global d'un aspecte molt destacat però poc conegut de l'obra de Masó, i traurà a la llum un important grup d'obres inèdites o poc conegudes.

El donant, l'arquitecte gironí Joan Tarrús Galter, s'ha dedicat des de fa dècades a l'estudi i defensa de l'obra de Masó, i és autor de nombrosos llibres i articles sobre l'arquitecte, com la monografia Rafael Masó: arquitecte noucentista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema