L'arquitecte Joan Tarrús va firmar ahir amb l'alcaldessa, Marta Madrenas, la donació de 20 dibuixos originals de Rafael Masó, i onze fotografies relacionades amb aquestes obres. Tarrús és expert en l'obra de Masó.

La donació inclou projectes i esbossos relacionats amb dissenys de brodats i altres teixits que Masó va fer al llarg de la seva carrera, tant per a objectes de la llar (coixins, inicials per a brodar, camisoles i altres peces de roba per a la seva família) com per als encàrrecs de les diverses senyeres i banderes que va fer, sobretot entre 1903 i 1907.

La col·lecció també inclou fotografies d'època d'algunes d'aquestes senyeres, premsa d'aquells anys on apareixen reproduïdes, i còpies modernes d'altres projectes tèxtils.

Els objectes que formen part de la donació, que han estat valorats globalment en 46.740 euros, han passat a formar part de les col·leccions i de l'arxiu de la Fundació Rafael Masó, i aquest hivern es podran veure exposats a la Casa Masó, integrats en l'exposició temporal que la Fundació prepara, dedicada a la relació de Masó amb el món del disseny tèxtil.

Amb el títol de De l'amor és lo jardí: Masó i els teixits, l'exposició serà el primer estudi global d'un aspecte molt destacat però poc conegut de l'obra de Masó, i traurà a la llum un important grup d'obres inèdites o poc conegudes.

El donant, l'arquitecte gironí Joan Tarrús Galter, s'ha dedicat des de fa dècades a l'estudi i defensa de l'obra de Masó, i és autor de nombrosos llibres i articles sobre l'arquitecte, com la monografia Rafael Masó: arquitecte noucentista.