Un photocall i una limusina cridaven ahir l'atenció a la plaça dels Cines de Girona, centre de glamur i centre d'operacions del Festival del Cinema, va començar a la tarda amb les projeccions de l'apartat Més enllà dels sentits, amb pel·lícules com Retina, de l'alemany Darko Dragicevic, o The Predators of Transylvania, de l'eslovaca Julia Kolenakova.

Una jornada inaugural marcada també per la projecció de White Walls, un curtmetratge de 8 minuts del productor a Espanya de Joc de trons, Peter Welter.

Aquest primer dia del festival ja es van projectar una vintena de films, entre ells Bernardeta, del gironí Mateu Ciurana, si bé el gruix de les projeccions es durà a terme avui dijous i demà divendres a diferents espais de la ciutat.

Si és que algun apartat s'ha de destacar, en la jornada de dijous aquest podria ser el Jewish Film, dedicat al cineastes jueus.

Els Cinemes Albéniz, una de les seus del festival, van acollir ahir la inauguració amb la participació del regidor Carles Ribas, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Francesc Ten, i el director del festival, Lluís Valentí.

La nit de terror i cinema lèsbic amb el FICGLB promet captar l'atenció de la jornada de demà divendres.