Un cicle de filosofia i literatura omple les 140 places disponibles a Girona

03.10.2016 | 07:15

Oriol Ponsatí-Murlà, coordinador del cicle Filosofia i literatura, va desmentir ahir el «fals» discurs apocalíptic que pregona una crisi en les Humanitats, i va posar com a exemple els nombrosos col·leccionables sobre història, art o mitologia que es troben habitualment a la venda als quioscos, i també va esmentar l'«ocupació completa» de la conferència El poema de Parmènides. Quan la filosofia es feia en vers, a càrrec de Joan Ferrer Gràcia.
Ferrer Gràcia inaugurarà el cicle Filosofia i literatura el proper dilluns dia 3 d'octubre (19h) a la Casa de Cultura de Girona.
La inscripció es gratuïta, però s'ha de formalitzar. Així se sap que, a dia d'ahir, l'ocupació per a les 10 conferències previstes del cicle era la següent, per ordre cronològic: 140, 113, 93, 100, 105, 99, 97, 65, 88 i 96.
Si bé la conferència inaugural ha quedat completa, els interessats es poden inscriure a les restants, que tot i estar molt plenes encara tenen places a disposició.
Ponsatí-Murlà va presentar a l'Espai 22 el cicle al costat de Lluís Freixas, director de la Casa de Cultura, i Carles Ribas, regidor de Cultura de Girona.
I és que aquest cicle intenta reunir esforços i sumar les potencialitats de dos centres culturals capdalts de la ciutat de Girona, la Casa de Cultura i el Centre Cultural La Mercè, el primer de la Diputació, el segon de l'Ajuntament.
Les primeres conferències es faran a la Casa de Cultura i les últimes a La Mercè.
Èsquil, Sòfocles, Cervantes, ?Shakespeare, Kafka, Gide, Josep Pla i Borges són els clàssics universals que seran tractats en les 10 sessions, i que tanta expectació han despertat, a més de Parmènides.
«Aquest no és l'enèsim curs de literatura, sinó un híbrid de filosofia i literatura», va dir Ponsatí-Murlà. «Tenim inscrita gent de totes les edats», va afegir.
«Girona està viva, hem de tenir la capacitat de treballar conjuntament», va dir Carles Ribas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema