Justícia i Pau aplaudeix els acords de pau de Colòmbia

Demanen a tots els colombians, visquin o no al seu país, que votin «sí» al referèndum de demà

03.10.2016 | 07:15

Justícia i Pau ha mostrat la seva alegria pels acords de pau de Colòmbia, que permetran posar fi a un conflicte «llarg, dur i compex» a través del «diàleg i el compromís». En un comunicat, consideren que és molt important acompanyar el procés des de Catalunya i animen a tots els colombians, tant els que viuen al país com aquells que estan en la diàspora, a votar «sí» al referèndum que s'ha de celebrar demà per ratificar l'acord.
Des de l'entitat subratllen que el procés de pau ha tingut un «acompanyament molt ampli» de la societat civil, les organitzacions socials i moltes comunitats cristianes. I recorden, especialment, el patiment i la tasca feta per la Comissió Intereclesial Justícia i Pau de Colòmbia al llarg dels darrers anys, així com també d'altres entitats i col·lectius cristians que han treballat a favor de la pau al costat dels més vulnerables. En alguns casos, recorden, això fins i tot els ha costat la vida. A més, recorden que també els bisbes colombians i el papa Francesc han donat un suport ferm i explícit a aquest procés de pau.
Finalment, també valoren el treball que ha fet en els darrers anys la Taula Catalana per la Pau a Colòmbia, formada per una àmplia representació de la societat civil, incloses les entitats i principals administracions públiques catalanes.
Segons indiquen, a partir d'ara la Taula haurà de seguir en el seu treball en l'acompanyament fins a la finalització del conflicte armat. A més, creuen que aquest procés ha de servir com a exemple que tot conflicte polític pot trobar vies dialogades per trobar la pau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema