El director d'orquestra i violinista Sir Neville Marriner ha mort aquest diumenge a la matinada als 92 anys, segons ha informat l'Academy of St Martin in the Fields, una orquestra de cambra que va fundar el 1958 i amb la qual va fer nombroses gravacions discogràfiques. Marriner, que va ser nomenat cavaller el 1985, va dirigir un ampli repertori, que va des del barroc fins a la música britànica del segle XX, però era conegut sobretot com a intèrpret de música barroca. A més, va fer escollir i arranjar la banda sonora de la pel·lícula 'Amadeus', basada en la vida de Mozart. Neville Marriner era un convidat habitual del Festival de Peralada, on interpretava obres molt conegudes de grans compositors de totes les èpoques, i era director honorífic de l'Orquestra de Cadaqués.

Marriner va néixer a la localitat anglesa de Lincoln el 15 d'abril del 1924. Va estudiar al Royal College of Music de Londres i al Conservatori de París. Va començar la seva carrera musical com a violinista de cambra. Després es va traslladar als Estats Units per estudiar direcció d'orquestra amb Pierre Monteux.

El 1958 va fundar l'Academy of St Martin in the Fields, una orquestra de cambra amb la qual va realitzar nombroses gravacions discogràfiques. Havia dirigit l'Orquestra de Minnesota del 1979 al 1986 i l'Orquestra Simfònica de la Radio de Stuttgart del 1986 al 1989.