El Museu d'Arqueologia presenta un viatge per la història del vi

L'exposició "El vi grec" se centra en la seva evolució com a fet social des de Grècia fins a l'actualitat

08.10.2016 | 12:29
Imatge de l´exposició "El vi grec. De l´antiguitat als cellers catalans actuals"

El Museu d'Arqueologia de Catalunya obre les activitats de tardor/hivern oferint als visitants un viatge farcit de sensacions molt pròpies de les cultures mediterrànies. L'exposició El vi grec. De l'antiguitat als cellers catalans actuals presenta objectes arqueològics singulars i audiovisuals que desvetllen les arrels del vi grec a Catalunya. El vi va arribar a protagonitzar la vida social, política i religiosa en el món grec. Fenicis i grecs en van estendre la producció i el consum a Occident a partir del segle VIII aC, i els mercaders grecs, a més, en van difondre aspectes culturals que han perdurat fins avui.

Gràcies als textos antics i a l'arqueologia, ara tenim un important coneixement sobre com es prenia vi, quin era el més preuat, els circuits comercials que seguia i la dimensió ideològica del vi. Amb una creació museogràfica contemporània, l'exposició tracta de forma entenedora el conreu de la vinya en èpoques passades, el pas de la vinya a la copa, el consum i gaudi del vi, el paper del déu Dionís, la producció i consum de vi dels grecs i ibers a Catalunya, i finalment la cultura del vi en l'actualitat. El vi grec. De l'antiguitat als cellers catalans actuals mostra de manera clara les similituds i diferències entre la cultura antiga i la nostra, i com les arrels de la vitivinicultura catalana, amb cellers de prestigi internacional, s'arrelen en la civilització grega.

L'exposició pot visitar-se des del 29 de setembre fins al pròxim 29 de gener. El vi grec. De l'antiguitat als cellers catalans actuals inclourà, a més, un cicle de conferències gratuïtes sobre la producció, comercialització i consum del vi; i una sèrie de debats a tres entre diversos experts en vi, que tractaran sobre l'evolució de la producció del vi, i la seva repercussió com a fet social.

Cada diumenge, la mostra oferirà visites guiades, i en algunes ocasions, activitats per a tota la família amb els Contes de vinya i vi. Divendres 11 de novembre, la mostra oferirà també a partir de les 9.30 h del matí el seminari Visions del patrimoni enològic: el vi a l'antiga Grècia i a l'actualitat.

El museu d'Arqueologia de Catalunya, en col·laboració amb l'INCAVI organitza també un cicle de tastos de vins on conèixer les DO catalanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema