Un cicle treu a la llum la música dels convents gironins del segle XVIII

La Casa de Cultura posa en marxa avui a l'Auditori Viader la proposta de conferències-concert amb Jaume Pinyol del grup Música Antiga

09.10.2016 | 20:52

Música Antiga de Girona, el Conservatori de Música Isaac Albéniz i Casa de Cultura organitzen un cicle de conferències-concert en el qual es recupera la música que s'utilitzava als convents gironins del segle XVIII i que ha arribat fins als nostres dies.

El cicle tindrà lloc els tres primers dimarts d'octubre a l'Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura a les vuit del vespre.

La primera conferència-concert La música als convents gironins, se celebrarà avui a càrrec de Jaume Pinyol, coordinador de Música Antiga de Girona i es podran escoltar partitures de l'època de Gaz (1690-1711) d'estil hispànic o castellà.

El filòleg Pep Vila parlarà de Cuina i rebosteria als convents de Girona, (segles XVII-XVIII), amb l'audició de partitures de l'època de Gònima (1735-1774) d'estil napolità, l'11 d'octubre.

I el cicle tancarà parlant de L'art als convents gironins del segle XVIII, a càrrec de Francesc Miralpeix, professor d'Història d'Art modern a la Universitat de Girona, i es podran escoltar partitures dels darrers anys del segle XVIII d'estil vienès.

La idea de realitzar aquest viatge musical va sorgir en el marc de la celebració del V Congrés d'Història de Girona celebrat l'octubre del 2015 en el marc del mil·lenari de l'abadia de Sant Daniel de Girona, en què una de les conferències va anar dedicada a la música utilitzada en aquests convents i que ha arribat fins a nosaltres, segons han informat els organitzadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema