El Most Festival 2016 torna a recuperar els premis honorífics, després de no lliurar-ne cap durant la darrera edició. Per a aquest any, l´organització ha anunciat que reconeixerà la trajectòria del sommelier Josep Roca i del dramaturg Josep Maria Benet i Jornet. En un comunicat, el festival ha destacat que vol premiar els "èxits indiscutibles" que tots dos han aconseguit en les respectives disciplines professionals. Mentrestant, aquest dimarts també ha transcendit que els jurats de les diferents categories del Most inclouran noms mediàtics de la cultura i del sector vitivinícola, com Mònica López, Eva Santolaria i Dani de la Orden.

El dramaturg Josep Maria Benet i Jornet rebrà el premi honorífic del Most 2016 durant la gala d´inauguració del festival, el 3 de novembre a les 20 h. Serà durant una cerimònia on també es recordarà i commemorarà el 20è aniversari de la sèrie de televisió ´Nissaga de Poder´, que estava ambientada a l´Alt Penedès i va protagonitzar l´horari de sobretaula de Tv3 durant diverses temporades.

Mentrestant, Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca i Premi Nacional de Gastronomia, rebrà el seu guardó honorífic l´endemà, dia 4 de novembre. L´entrega coincidirà amb l´estrena del documental ´Priorat´, una de les principals cintes que es projectaran durant el festival.

Pel que fa a la configuració dels jurats, la secció Collita del Most 2016 comptarà amb l´actriu Mònica López, el presentador Carles Xuriguera, el director del Sónar i copropietari del celler 4Kilos Vinícola Sergio Caballero, la ´blogger´ Núria Martí i el periodista expert en vins Joan Gómez Pallarès. Mentrestant, el jurat de la secció Brot, destinada als curtmetratges de ficció, comptarà aquest any amb el director Dani de la Orden i l´actru Eva Santolaria.

Tant la gala d´inauguració, el 3 de novembre, com la clausura, el diumenge dia 6, estaran conduïdes per l´actor penedesenc Biel Duran.