La nord-americana China Moses, establerta a París, actuarà el pròxim 11 d'octubre al Festival de Jazz Costa Brava de Palafrugell, que tindrà lloc del 7 al 12 d'octubre, van informar ahir els organitzadors.

Moses oferirà un concert al Teatre Municipal en el qual presentarà el seu últim treball, Breaking Point, acompanyada al piano per Mike Gorman.

El festival comptarà també amb producció pròpia, com es podrà comprovar el 9 d'octubre amb la proposta Jazz&Rouge, un maridatge entre la música de Saphie Wells&The Swing Cats i la gastronomia del restaurant El Càntir, abonada pels vins del celler Hugas de Batlle.

La veu de Saphie Wells estarà acompanyada de Joan Subirats al saxo, Marc Massagué a la guitarra i Alejandro Wassylli Granados al contrabaix. Durant la vetllada presentarà un repertori de swing recordant temes clàssics de jazz en un format acústic i original. Billie Holiday, Ella Fitzegald o Chet Baker són alguns dels noms a qui retran tribut.

The Slingshots tancarà el 12 d'octubre al migdia a la plaça Nova de Palafrugell un festival que també comptarà amb programació infantil i amb actuacions de bandes com l'Energia Big Band o la Sant Andreu Jazz Band (diumenge a les 12 a la plaça Nova).

El festival inclou en total 9 concerts (5 a plaça Nova, 1 al Teatre Municipal de Palafrugell, 1 al Centre Fraternal, 1 a la Biblioteca i 1 al pati de Can Genís) i una projecció de cinema.

Una de les novetats d'enguany arribarà el 8 d'octubre, a l'espai de la Biblioteca a partir de les 11 del matí el jazz s'obrirà al públic infantil amb la proposta de La Botzina, que porta l'espectacle Un passeig pels estils del jazz. Es tracta d'una proposta familiar a partir dels 6 anys on una big band amb molts elements de veus, cor i fins i tot claqué transportarà el públic a un dels gèneres més importants i singulars del segle XX, amb l'ajuda d'un audiovisual.

La resta de la programació té en compte, el dissabte 8 d'octubre, dues propostes a plaça Nova, l'actuació dels combos de jazz i l'Energia Big Band a les 12 del migdia i Xavi Torres Trio a les 7 de la tarda.

Enguany el Festival s'iniciarà el 7 d'octure amb la projecció del film Miles Ahead, que es podrà veure al Teatre Municipal a les 10 de la nit.