La paella és un dels plats típics que admet menys modificacions. La recepta valenciana original és a base de pollastre, ànec, conill i cargols, a més de l'arròs, encara que també s'accepten les de marisc o verdures, existeix una dita per la qual "la paella no es toca". No respectar aquesta llei no escrita pot comportar problemes, com els que va tenir ahir el xef Jamie Oliver.

Víctima del desconeixement dels secrets i la cultura que envolten aquest plat mediterrani, el televisiu cuiner britànic va publicar ahir una fotografia al seu compte de Twitter, anunciant a bombo i platerets que havia elaborat una paella innovadora. "El bon menjar espanyol no és molt millor que la paella. La meva versió combina cuixes de pollastre i xoriço", resava el text que acompanyava la imatge del seu plat.

L'atreviment d'Oliver va provocar pocs minuts després una allau de comentaris a les xarxes socials, principalment des d'Espanya. "Això no és una paella, és un arròs amb coses", contestava un usuari indignat. Fins i tot el xef espanyol Alberto Chicote va reaccionar penjant la imatge d'una paella coent-se al foc, i convidant Oliver a descobrir l'autèntica recepta.