Un projecte innovador de videojoc proposa aventurar-se en els carrerons de la Girona antiga per viure en primera persona misterioses aventures amb la participació de cabalistes i altres personatges que formen part de la llegenda o de la història contrastada de la ciutat.

El director teatral Quim Planella i la dissenyadora de videojocs Judit Hierro són els impulsors d´aquesta trama que recorre els escenaris de Joc de trons i està basada en la peripècia de dos estudiants de la UdG que indaguen la desaparició d´una noia en circumstàncies misterioses.

Rodat com una pel·lícula en HD, Sefirot és un videojoc en català, subtitulat en anglès, que els impulsors tenen previst llançar per la campanya de Nadal.

«T´estan perseguint per un carrer i de cop i volta has de decidir si gires a la dreta o a l´esquerra. La teva elecció determinarà l´aventura, que serà diferent segons si agafes un carrer o agafes l´altre», expliquen Planella i Hierro, i asseguren que els jugadors s´emportaran «més d´una sorpresa».

Els promotors afirmen que estan obtenint molt bona resposta de part de veïns i comerciants de la Girona antiga que, modestament, donen suport econòmic a la iniciativa.

«Hem de fer sostenible el producte amb les aportacions dels comerciants i també tenim prevista la tramitació d´alguna subvenció de les administracions», expliquen.

Les localitzacions inclouen nombrosos racons del Barri Vell, des de la plaça del Vi a les escales de Sant Martí, el carrer de la Força i l´escalinata de la Catedral. També hi ha interiors, com ara patis d´edificis particulars o públics que mostren l´encant d´una ciutat medieval que, actualment, degudament restaurada, es mostra com una Girona de somni.

L´objectiu de Planella i Hierro és «per sobre de tot artístic» i la seva intenció és la creació d´un videojoc inèdit que parteix d´imatges reals dels carrers rodades en HD.

La banda sonora ha estat desinteressadament cedida pel compositor japonès Murasato Shota. Per jugar caldrà descarregar l´aplicació. En el món globalitzat, i tractant-se d´internet, el llançament serà universal.

El producte estarà disponible al portal www.sefirot.cat i porta per subtítol Els misteris de Girona.

«Sefirot» es pot traduir de l´hebreu com «esferes» i si s´ha escollit aquest nom és perquè la part misteriosa del joc alguna cosa té a veure amb la càbala jueva.

«Així en clau de misteri, rodat en imatge real en escenaris naturals, el videojoc en format d´aventura gràfica aprofundeix de manera didàctica i a la vegada entretinguda en els tresors històrics i el patrimoni cultural del marc incomparable que és la ciutat de Girona», diu la promoció, que ja es pot trobar a la xarxa.