Una exposició a Barcelona reivindica Tarradellas com un "home d'Estat"

13.10.2016 | 10:43

El Centre Lliure Art i Cultura (CLAC), coincidint amb l'obertura al públic de l'arxiu del president Josep Tarradellas a Poblet, reivindica en una exposició a Barcelona la figura del polític com un "home d'Estat" que "volia integrar tots els catalans, sense revenges ni venjances".

Ubicada a la seu de l'Arxiu de la Corona de l'Aragó, la mostra recorre els avatars polítics del segle XX, de la Segona República al restabliment de la democràcia, a través dels documents de Tarradellas (alguns molt poc coneguts), les seves fotografies i fins i tot objectes personals, com un barret dels anys trenta o la seva màquina d'escriure Underwood.

El director del CLAC, Andreu Jaume, va qualificar ahir l'arxiu de Tarradellas com un "temple de la memòria" de Catalunya i Espanya ja que va ser un home que ho va guardar tot al llarg de la seva vida.

Segons el seu parer, a més, va saber "reivindicar la dignitat de la institució més enllà de si mateix" i quan va tornar a Catalunya, a l'octubre de 1977, va voler "integrar tots els ciutadans de Catalunya".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema