El Centre Lliure Art i Cultura (CLAC), coincidint amb l'obertura al públic de l'arxiu del president Josep Tarradellas a Poblet, reivindica en una exposició a Barcelona la figura del polític com un "home d'Estat" que "volia integrar tots els catalans, sense revenges ni venjances".

Ubicada a la seu de l'Arxiu de la Corona de l'Aragó, la mostra recorre els avatars polítics del segle XX, de la Segona República al restabliment de la democràcia, a través dels documents de Tarradellas (alguns molt poc coneguts), les seves fotografies i fins i tot objectes personals, com un barret dels anys trenta o la seva màquina d'escriure Underwood.

El director del CLAC, Andreu Jaume, va qualificar ahir l'arxiu de Tarradellas com un "temple de la memòria" de Catalunya i Espanya ja que va ser un home que ho va guardar tot al llarg de la seva vida.

Segons el seu parer, a més, va saber "reivindicar la dignitat de la institució més enllà de si mateix" i quan va tornar a Catalunya, a l'octubre de 1977, va voler "integrar tots els ciutadans de Catalunya".