J. Prat estrena un musical polièdric sobre la fe centrat en la devoció a Eva Perón

"Requiem for Evita" inclou cobles, tangos i temes més irreverents ("Jesucrist Superestar") que busquen la complicitat del públic

10.10.2016 | 07:18
Una escena del musical.

El dramaturg i director Jordi Prat estrena al Temporada Alta Requiem for Evita, un musical polièdric que reflexiona sobre la fe i la recerca d'una raó de ser en allò intangible.

Els seus protagonistes, tres personatges humils, professen una gran devoció i idolatren cada setmana la figura de la política argentina.
La missa, el rèquiem, transita entre les lectures de l'autobiografia La razón de mi vida i també les cançons que els personatges canten en aquesta celebració particular.

Coples, tangos i altres temes més irreverents (Jesucrist Superstar) es mesclen en aquesta devoció cega que va més enllà de l'escenari i fa que el públic prengui part de l'espectacle. Bé sigui cantant, bé sigui atrevint-se a compartir amb els protagonistes un plat de mongeta perona; això sí, després de descobrir d'on els ve el nom.

L'escenari té la il·luminació tènue de les espelmes, tal com es va mostrar ahir en una mostra per als periodistes a la Sala La Planeta de Girona. Al centre hi ha un altar ple de flors i fotos d'Eva Perón. En un costat, una taula amb un crucifix i elements de litúrgia. I a l'altra banda, un piano.

L'escena recrea el soterrani on, setmana rere setmana, tres personatges es reuneixen per celebrar una missa particular. Tots ells idolatren Perón, llegeixen fragments de la seva autobiografia i canten passatges de la seva vida.

Simplement, per una qüestió de fe; pel motiu que els impulsa a ser qui són.

Jordi Prat destaca que "al final de l'obra hi ha un petit monòleg que diu: 'La fe hauria de servir per omplir els buits de l'ànima'; i és precisament això", concreta el director.

A Prat, la figura de la política argentina no li és desconeguda. Amb Eva Perón, de Copi, que va dirigir al Teatre Lliure, ja va llegir molt sobre ella. Aquest cop s'envolta dels actors Anna Moliner, Jordi Vidal i Andreu Gallén.

"Avui dia hi ha qui creu en Messi o Miley Cyrus i no passa res", reflexiona Prat, que vol trencar el "prejudici" que envolta el record de Perón. L'obra s'escenificarà demà dissabte a La Planeta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Què saps sobre Bob Dylan?
Què saps sobre Bob Dylan?

Què saps sobre Bob Dylan?

Posa a prova els teus coneixements sobre el cantant guardonat amb el Nobel de Literatura

Una exposició evoca Mercè Huerta

Es podrà visitar fins al 30 de desembre

El Museu d´Art exposa obres falses atribuïdes al mestre del s. XVI Pere Mates

El Museu d´Art exposa obres falses atribuïdes al mestre del s. XVI Pere Mates

Els experts del Centre de Restauració de Catalunya afirmen que són còpies «matusseres» del segle...

La matèria fosca podria ser la responsable de l´extinció dels dinosaures

La física nord-americana Lisa Randall defensa la teoria d'un impacte provocat per la densitat i la...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema