Una investigació dirigida per un laboratori francès ha calculat les dimensions i les propietats del planeta batejat com Proxima b, semblants a la Terra, i ha assenyalat que és "susceptible" de tenir aigua líquida en la seva superfície i, per tant, de contenir "formes de vida". Segons un comunicat del Centre Nacional Francès d'Investigacions Científiques (CNRS), l'equip internacional de l'estudi ha determinat que "les dimensions i les propietats" de Proxima b afavoreixen la seva "habitabilitat", ja que es tractaria d'un planeta de "tipus oceànic" amb una temperatura que permetrien la vida. Proxima b, l'existència del qual va ser revelada aquest any a la revista Nature, és un planeta a uns 7 milions de quilòmetres de distància de la Terra i que orbita al voltant de Proxima Centauri, una nana vermella que és l'estrella més propera al Sol.

L'equip franco-nord-americà liderat pel Laboratori Astrofísic de Marsella va explicar que es va sobreposar a la dificultat per calcular el radi del planeta -essencial per saber la seva composició- usant un mètode estimatiu. D'acord amb l'equip, "es van explorar les diferents composicions" de Proxima b i es van deduir "els valors corresponents del radi del planeta". Així, el radi del planeta podrà variar entre 0,94 i 1,40 vegades del de la Terra (6.371 quilòmetres). El grup d'investigadors va treballar amb dues hipòtesis tenint en consideració el radi.

Si es tingués en compte un radi mínim, de 5.990 quilòmetres, seria "un planeta molt dens", amb un nucli format per metalls, semblant a Mercuri, però no es descartaria la presència d'aigua a la superfície. Amb el radi màxim, de 8.920 quilòmetres, es creu què hi hauria un 50% de parts rocoses i un altre 50% d'aigua, Proxima b estaria cobert d'"un únic oceà líquid de 200 quilòmetres de profunditat".