Les Bernardes de Salt, la Casa de Cultura del Gironès, inaugurarà avui dissabte el vídeo pòstum sobre la figura de Josep Pujiula conegut també com "en Garrell" i "el Tarzan d'Argelaguer" per les seves populars cabanes de fusta.

El treball és obra del cineasta barceloní Ivó Vinuesa i es va enregistrar fins un dia abans de la mort sobtada de l'autor, el passat 1 de juny a causa d'una aturada cardíaca.

Les Bernardes va voler dedicar un petit vídeo a Pujiula per fer-ne una exposició amb l'objectiu que se'l veiés treballant al poblat de fusta d'acàcia que durant tants anys va crear i destruir, però a causa de la seva defunció, la gravació s'ha acabat convertint en un documental que consta de 22 minuts i es titula L'últim barret d'en Garrell (li deien "en Garrell" en honor a la casa del Barri del Pont, on va néixer). L'acte de presentació del vídeo i d'una peça que Pujiula va cedir especialment a Les Bernardes durant el rodatge tindrà lloc aquest matí a 2/4 de 12 del migdia i comptarà amb la família de l'autor, que ha donat el vistiplau al documental, que estarà exposat al centre saltenc fins al 29 d'octubre.

El film és un retrat de la seva obra i recorda el seu últim barret, el que posava dalt de les seves creacions i que va dir que ja no en posaria més.