Càritas, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera també reclamen treball decent

S'afegeixen a la campanya mundial tot criticant les condicions precàries i reclamant mecanismes per garantir una feina digna

10.10.2016 | 07:18
Les tres entitats van tenir una parada ahir al costat del mercat del Lleó.

Càritas, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera del Bisbat de Girona es van afegir ahir a la commemoració de la Jornada Mundial pel Treball Decent, tot manifestant el seu compromís "perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions de llibertat, equitat, seguretat i dignitat humana". Per això, les tres entitats van signar un manifest tot demanant als poders públics i agents socials incentivar les inversions en economia productiva i gravar les inversions financeres especulatives per tal de generar ocupació de qualitat; promoure mecanismes per assegurar una renda mínima garantida per a tots els ciutadans i desenvolupar un sistema de protecció social "ben dissenyat i efectiu", entre altres coses.
Segons indiquen les tres entitats, a tot el món l'atur i el treball precari estan tenint un impacte negatiu en a vida de milions de treballadors i les seves famílies, tot agreujant la pobresa i l'exclusió social. Segons denuncien, hi ha contractes parcials que camuflen jornades complertes i treball domèstic "amb molt poques garanties i dignitat". Per això, consideren "una exigència ètica irrenunciable" qüestions com una remuneració justa, descans, seguretat i salut, integritat moral, una protecció social adequada per a la vellesa, la malaltia, l'accident i l'atur, i el dret a reunió, associació, vaga i negociació col·lectiva. Segons alerten, aquests aspectes han retrocedit en els últims anys i recorden que fins i tot el Papa s'hi ha referit en l'encíclica Laudato Si.
Per això, demanen que la societat tingui com a prioritat aconseguir treball decent per a tothom, que hi hagi un major suport a les iniciatives d'economia social, que s'impulsin polítiques que generin llocs de treball de qualitat i que es portin a terme polítiques actives d'ocupació. A més, volen que s'obri un debat social i polític profund sobre les possibilitats d'un repartiment més just del treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema