Càritas, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera també reclamen treball decent

S'afegeixen a la campanya mundial tot criticant les condicions precàries i reclamant mecanismes per garantir una feina digna

10.10.2016 | 07:18
Les tres entitats van tenir una parada ahir al costat del mercat del Lleó.

Càritas, Justícia i Pau i la Pastoral Obrera del Bisbat de Girona es van afegir ahir a la commemoració de la Jornada Mundial pel Treball Decent, tot manifestant el seu compromís "perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions de llibertat, equitat, seguretat i dignitat humana". Per això, les tres entitats van signar un manifest tot demanant als poders públics i agents socials incentivar les inversions en economia productiva i gravar les inversions financeres especulatives per tal de generar ocupació de qualitat; promoure mecanismes per assegurar una renda mínima garantida per a tots els ciutadans i desenvolupar un sistema de protecció social "ben dissenyat i efectiu", entre altres coses.
Segons indiquen les tres entitats, a tot el món l'atur i el treball precari estan tenint un impacte negatiu en a vida de milions de treballadors i les seves famílies, tot agreujant la pobresa i l'exclusió social. Segons denuncien, hi ha contractes parcials que camuflen jornades complertes i treball domèstic "amb molt poques garanties i dignitat". Per això, consideren "una exigència ètica irrenunciable" qüestions com una remuneració justa, descans, seguretat i salut, integritat moral, una protecció social adequada per a la vellesa, la malaltia, l'accident i l'atur, i el dret a reunió, associació, vaga i negociació col·lectiva. Segons alerten, aquests aspectes han retrocedit en els últims anys i recorden que fins i tot el Papa s'hi ha referit en l'encíclica Laudato Si.
Per això, demanen que la societat tingui com a prioritat aconseguir treball decent per a tothom, que hi hagi un major suport a les iniciatives d'economia social, que s'impulsin polítiques que generin llocs de treball de qualitat i que es portin a terme polítiques actives d'ocupació. A més, volen que s'obri un debat social i polític profund sobre les possibilitats d'un repartiment més just del treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema