Com cada curs, proposem, com a Església Diocesana, unes prioritats o accents pastorals que cal estudiar i valorar per orientar, renovar i promoure la missió confiada a les nostres parròquies, moviments, associacions -i també a les comunitats religioses, escoles cristianes...- perquè cada parròquia o institució eclesial, a partir de la seva situació actual, de la seva història i de les seves possibilitats, decideixi què cal accentuar durant aquest curs 2016-2017.

Per què unes prioritats pastorals?

La missió permanent de l'Església -com sabem- és anunciar l'Evangeli de Jesucrist, ensenyar i educar per viure la vida cristiana, celebrar la fe amb els sagraments, donar-ne testimoni estimant i servint les persones des de la pròpia vida, en les responsabilitats que tenim i per mitjà de les institucions que concreten la caritat i el servei, especialment als més necessitats.

Però vivim ben conscients dels reptes que se'ns plantegen, de la invitació a donar-hi resposta: crisis d'experiència cristiana, visió molt materialista de la vida, no valorar suficientment les celebracions i la pregària, ignorància de la proposta cristiana... Ens sentim urgits a oferir la proposta de Jesús -amb convenciment, joia i coherència- com la millor per a la vida.

Les prioritats tenen molt presents les del curs anterior, amb algunes modificacions i concrecions suggerides pels consells diocesans, arxiprestes, delegacions episcopals i altres documents eclesials.

Quines són aquestes prioritats? Les trobareu en el full especial encartat en el full parroquial. Però cal subratllar com a resum:

1. Vida en Crist. La finalitat de tota acció o activitat pastoral: conèixer Jesucrist per estimar-lo, seguir-lo i testimoniar-lo.

2. Celebrar. Celebrar la fe en els sagraments i la pregària. Sense l'acolliment del Senyor i dels seus dons per mitjà des sagraments no és possible la vida cristiana. Prioritzem la celebració de l'Eucaristia dominical.

3. Acollir. Comunitats acollidores [...] (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).