carta setmanal

prioritats pastorals per al curs

10.10.2016 | 07:18
prioritats pastorals per al curs

Com cada curs, proposem, com a Església Diocesana, unes prioritats o accents pastorals que cal estudiar i valorar per orientar, renovar i promoure la missió confiada a les nostres parròquies, moviments, associacions -i també a les comunitats religioses, escoles cristianes...- perquè cada parròquia o institució eclesial, a partir de la seva situació actual, de la seva història i de les seves possibilitats, decideixi què cal accentuar durant aquest curs 2016-2017.
Per què unes prioritats pastorals?
La missió permanent de l'Església -com sabem- és anunciar l'Evangeli de Jesucrist, ensenyar i educar per viure la vida cristiana, celebrar la fe amb els sagraments, donar-ne testimoni estimant i servint les persones des de la pròpia vida, en les responsabilitats que tenim i per mitjà de les institucions que concreten la caritat i el servei, especialment als més necessitats.
Però vivim ben conscients dels reptes que se'ns plantegen, de la invitació a donar-hi resposta: crisis d'experiència cristiana, visió molt materialista de la vida, no valorar suficientment les celebracions i la pregària, ignorància de la proposta cristiana... Ens sentim urgits a oferir la proposta de Jesús -amb convenciment, joia i coherència- com la millor per a la vida.
Les prioritats tenen molt presents les del curs anterior, amb algunes modificacions i concrecions suggerides pels consells diocesans, arxiprestes, delegacions episcopals i altres documents eclesials.
Quines són aquestes prioritats? Les trobareu en el full especial encartat en el full parroquial. Però cal subratllar com a resum:
1. Vida en Crist. La finalitat de tota acció o activitat pastoral: conèixer Jesucrist per estimar-lo, seguir-lo i testimoniar-lo.
2. Celebrar. Celebrar la fe en els sagraments i la pregària. Sense l'acolliment del Senyor i dels seus dons per mitjà des sagraments no és possible la vida cristiana. Prioritzem la celebració de l'Eucaristia dominical.
3. Acollir. Comunitats acollidores [...] (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema