El grup Criatures, amb el figuerenc Ivó Jordà a la gralla i el vallesà Marçal Ramon a l´acordió diatònic, ha guanyat la IX edició del concurs Sons de la Mediterrània, a la Fira Mediterrània de Manresa, imposant-se als grups Saurí, Barcelona Ethnic Band i La Puça Diatònica.

El jurat va valorar la capacitat del duet per triar, renovar i arranjar un repertori significatiu i elegant amb dos instruments poc habituals en l´àmbit concertístic, així com la immediatesa i la qualitat del seu so.

Ivó Jordà, músic i graller figuerenc porta molts anys mostrant la gralla, el seu so i les possibilitats d´aquest instrument català, i en Marçal Ramon, músic i acordionista de La Garriga, ha fet el mateix amb l´acordió diatònic. Ara, amb el duet Criatures, els dos demostren el nivell que poden assolir conjuntament aquests dos instruments, amb composicions i arranjaments que han esta valorats pel jurat, així com un repertori considerat d´un altíssim nivell musical i interpretatiu.

Els dos músics varen coincidir a l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i des d´aleshores han tocat junts, en diferents formacions, fins que varen donar forma a aquest duet de gralla i acordió diatònic i li varen posar Criatures de nom.

Criatures trasllada la gralla i l´acordió a uns terrenys poc explorats per aquests dos instruments populars, que els premiats saben acostar a nous estils i a nous rítmes.