Celebren a Sant Feliu de Guíxols els 33 anys del film taurí «Ritual»

Alfons Hereu va rodar la pel·lícula l'any 1982 a la desapareguda plaça de braus España Brava per mostrar al turisme la festa taurina

16.10.2016 | 10:06
Un fotograma de la pel·lícula.

El 33è aniversari de l'estrena de la pel·lícula taurina Ritual se celebrarà divendres vinent a l'Auditori del Casino Guixolenc.

Aquest film-documental, rodat íntegrament a la desapareguda plaça de braus España Brava de Sant Feliu de Guíxols, va ser dirigit pel guixolenc Alfons Hereu Ruax, conegut també per haver estat el president del Festival Internacional de Cinema Amateur de la Costa Brava.

Hereu va néixer a Sant Feliu i tota la seva vida professional va estar dedicada al turisme i a les agències de viatges. Feia de guia turístic a Sant Feliu i acompanyava els turistes a la plaça per mostrar-los la realitat de la festa taurina.

L'any 1982, Alfons Hereu va rodar la pel·lícula Ritual, que, amb el temps, ha esdevingut històrica i en la qual s'exposa en detall el ritual del toreig gràcies a la col·laboració del matador de braus veneçolà Pepe Camara que, a finals de la dècada dels setanta i a principi de la dels vuitanta, va protagonitzar grans actuacions taurines a la lliça guixolenca.

La pel·lícula està rodada en super 8, té una durada d'uns 25 minuts i un alt contingut estètic acompanyat d'una acurada banda sonora que combina des de La Foire de Toulouse fins a una Soleá interpretada per Miles Davis, entre d'altres aportacions musicals notables i el mateix so d'ambient de la plaça.

El 21 de maig de 1984, la cadena francesa de televisió Antenne 2 va emetre la pel·lícula, que d'altra banda va aconseguir ser finalista al VI Concurs de Cinema Amateur de la Ciutat de Manresa.

A més, quan es va presentar, fora de competició, al Festival de Cinema de Mons (Bèlgica), el director del programa televisiu La Télévision des téléspectateurs, Armand Ventre, va mostrar molt d'interès pel film.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema