Un total de 42 treballadors de la cooperativa La Fageda formaran una xarxa humana que s'aixecarà fins a 40 metres d'altura amb l'ajut d'una grua de grans dimensions.

Es tracta del muntatge Dreams ideat per La Fura dels Baus a partir de l'experiència als Jocs Paralímpics de Londres del 2012, que es va adaptar per a persones amb discapacitat i que compta amb el suport de l'equip tècnic d'Anigami Experiències.

"El més important del muntatge és el factor humà i veure com la xarxa s'aguanta per l'energia de les persones, a banda de la tecnologia que ho fa possible", va dir ahir Pere Tantiñà, creador de La Fura dels Baus.

Des de la cooperativa, "és una oportunitat per a persones que no són artistes de mostrar la seva valentia i capacitat en un muntatge que també ens permet participar de forma activa a la ciutat", va manifestar Maria Colon, directora assistencial de La Fageda.

Dreams serà l'acte central del Festival Lluèrnia, que es podrà veure el 12 de novembre al vespre al Firal d'Olot. Més d'un centenar de persones, entre entitats i col·lectius, hi participaran per fer-ho possible. El muntatge es farà a la part de dalt del Firalet i començarà a dos quarts de vuit del vespre amb diferents itineraris de figurants que acabaran aplegats tots al mateix punt on hi haurà ja instal·lada la grua de grans dimensions.

Aquesta grua aixecarà una biga metàl·lica que serà la base de la xarxa humana. A les vuit començarà l'espectacle de dansa aèria, música i llum i durarà una mitja hora.

"El públic estarà al voltant de manera que espectadors i actors es barrejaran", va explicar el director del festival Lluèrnia, Pep Fraga, que va qualificar d'"extraordinari" el que es proposa fer aquest muntatge, amb la implicació de més d'un centenar de persones entre treballadors de la cooperativa La Fageda, voluntaris, músics i membres d'altres entitats d'Olot.

Des de La Fura dels Baus, pares de l'espectacle que ja s'ha vist a altres indrets com ara Manresa a començaments d'aquest any amb l'entitat Ampans, creuen que el més important és el factor humà.

Segons Pere Tantiñà, creador de la companyia, el que ve a demostrar Dreams és que si les coses es fan de forma individual "és molt difícil" però si es fa amb un grup de gent acabes fent un equip i "fas una cosa per a la comunitat".

Tot fent un símil amb els castells, Tantiñà va dir que amb aquest muntatge passa una cosa similar. "També s'aguanta per l'energia, a banda de la grua i els cables".