Ruanda va llançar ahir un servei de distribució de medicaments i sang mitjançant drons, el que el converteix en el primer país del món en utilitzar avions no tripulats per repartir material sanitari.

Els drons, operats per l'empresa nord-americana Zipline, distribuiran sang a cinc hospitals, que s'ampliaran a 21 en el termini d'un any. Aquests avions no tripulats tenen capacitat per transportar fins a 1,5 litres de sang, que alliberen amb l'ajuda de petits paracaigudes que incorporen al seu interior. Poden realitzar fins a 150 repartiments cada dia i no aterren fins que tornen a la base, després d'haver completat el seu repartiment. Els drons de Zipline volen a una altura per sota dels 152 metres i poden viatjar en un radi de 150 quilòmetres de distància.

El president de Ruanda, Paul Kagame, va inaugurar ahir la posada en marxa d'aquest nou servei mèdic amb drons al districte de Muhanga, al sud del país. Kagame es va mostrar convençut que aquest model de negoci es podrà aplicar a moltes altres indústries "més enllà dels serveis mèdics", va dir. "Els ruandesos han après a abraçar la innovació, especialment quan està clar que pot ajudar-nos a resoldre els desafiaments a què ens enfrontem", va afegir, en al·lusió a l'èmfasi que posa el seu Govern en el desenvolupament tecnològic. Aquesta tecnologia podria impulsar grans canvis en el sistema sanitari ruandès, ja que reduiria el temps de repartiment de sang, de plasma o de coagulants a la Ruanda rural de quatre hores a només 15 minuts.