La Generalitat de Catalunya ha llançat la campanya «Fa 6 anys. Tria un llibre», que busca beneficiar més de 83.000 nens de 6 anys com a part d'«una milionària bateria d'accions» destinades a fomentar la lectura.

Així ho va explicar ahir el conseller de Cultura, Santi Vila, en la presentació de la iniciativa, que, segons va detallar, compta amb un pressupost obert per un valor inicial de 360.000 euros i espera incentivar els menors a crear la seva pròpia biblioteca particular.

Els nens que el 2016 compleixin -o hagin fet- 6 anys d'edat rebran via postal un bo, per valor de fins a 13 euros, que podran canviar, acompanyats pels seus pares, per un llibre infantil en una de les 180 llibreries, amb 233 punts de venda, del Gremi de Llibreters de Catalunya. Si el cost del títol seleccionat és més elevat al valor del bo, la família del menor pagarà la diferència.

La campanya estarà oberta en una fase inicial, del 20 d'octubre al 30 de novembre, i continuarà ?anualment a partir de gener del 2017, va dir el conseller.