El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha impulsat un nou festival que uneix turisme i cultura. Es tracta del Som Cultura, que proposa una seixantena d'activitats com visites guiades, rutes o tallers per conèixer el patrimoni de les comarques gironines. La cita aglutina durant tot el mes de novembre un seguit de propostes que ofereixen la quarantena d'associats que formen part del Club de màrqueting de Cultura i Identitat. També s'han creat algunes experiències expressament per a aquest festival. L'objectiu dels impulsors és concentrar totes les activitats durant el mes de novembre perquè consideren que, en temporada baixa, és el moment d'oferir al visitant nous atractius per acostar-se a la demarcació. Com a objectiu s'han fixat captar turistes catalans i també francesos. Entre les activitats destaquen una trobada d'instagramers per resseguir els escenaris de 'Joc de Trons' a Girona, una ruta per conèixer el pas d'Ava Gardner per Tossa de Mar, participar en un taller de navegació i pesca o descobrir els camins de l'exili.

Després de l'experiència del festival d'activitats a la natura Ennatura't (maig) i el festival dedicat al ví, el Vívid (abril), ara el Patronat de Turisme de Girona aposta per unir els binomis de turisme i cultura. Per això, ha posat d'acord la quarantena d'entitats i empreses associades al Club de Cultura i Identitat per tal d'organitzar un seguit d'activitats repartides per tot el territori gironí.

El mes escollit per situar el Som Cultura ha estat el novembre, novament una època en temporada baixa, amb l'objectiu de generar nous continguts que atreguin visitants. El festival vol arribar a públics tant catalans, com també de França i de la resta de l'Estat.

Tota la programació de la seixantena d'activitats estarà penjada al web de Som Cultura i també en faran difusió els associats del club. Entre d'altres, s'ofereixen rutes, visites guiades i tallers diversos per conèixer el patrimoni cultural de les comarques gironines. Algunes de les activitats destacades són una trobada d'instagramers als escenaris de la sèrie 'Joc de Trons' a Girona, conèixer el pas d'Ava Gardner per Tossa de Mar a través del film 'Pandora i l'holandès errant' o recordar les cançons d'infantesa al festival Càntut de Cassà de la Selva.

Altres activitats passen per descobrir els camins de l'exili i la memòria mitjançant rutes de Camprodon a Prats de Molló, conèixer el surrealisme de Salvador Dalí fent un recorregut extraordinari pel Teatre-Museu Dalí de Figueres i el Castell de Púbol, participar en un taller de navegació i pesca d'alt d'una embarcació al port de Palamós o conèixer la vila termal de Caldes de Malavella. Entre la proposta d'activitats hi ha tant experiències que ja s'oferien per separat com també d'altres productes que s'han creat expressament per al Som Cultura.

El director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, ha reconegut que fins ara era complicat generar sinergies entre turisme i cultura, una divisió que volen superar a través d'aquest club de producte que ja fa dos anys que treballa en aquesta línia. Segons ha afegit el president de la Diputació, Pere Vila, aquesta estratègia que ara enceten per unir cultura i turisme serà un "binomi indestructible".