L'Agència Espacial Europea (ESA) encara no sap si el mòdul d'aterratge Schiaparelli ha sobreviscut o no a l'aterratge a Mart i intenta restablir la comunicació, tot i que té les dades que va transmetre durant el seu descens i les proves de demostració tecnològica.

En una roda de premsa des del seu centre de control d'operacions a Darmstadt (Alemanya), el director general de l'ESA, Jan Worner, es va mostrar ahir molt satisfet amb els resultats obtinguts fins ara per la missió. No obstant això, el mòdul d'aterratge Schiaparelli no es va comportar com esperaven a la part final del descens sobre el planeta vermell i es va perdre el seu senyal, encara que per determinar què ha passat han de seguir analitzant les dades.

Per l'ESA que el mòdul no frenés prou com per fer un aterratge suau sobre la superfície de Mart, és una possibilitat que «no podem excloure», segons el director de la divisió de missions solars i planetàries de l'ESA, Andrea Accomazzo, convencut que es podrà «saber ?exactament què ha passat».