La Fundació Fita va presentar ahir a la Casa de Cultura de Girona l'exposició en homenatge a la malaguanyada Mercè Huerta L'essencial és mirar, que es podrà visitar fins al 30 de desembre.

Nascuda a Figueres el 1929, Huerta va morir el 21 de juliol de 2015 i era l'esposa del periodista Narcís-Jordi Aragó, recentment traspassat.

En un text que veurà la llum pòstumament, que Aragó va deixar escrit per al catàlge de la mostra, diu així: «Si les tres exposicions que es van presentar simultàniament a Girona l'any 2008 sota el títol Fidelitats resumien tota la trajectòria de Mercè Huerta com a dibuixant, pintora i professora de dibuix i pintura, les tres successives d'ara volen descobrir alguns secrets del seu treball. D'una banda, el procés creatiu seguit per a la construcció de les seves obres. De l'altra, la progressiva simplificació del seu estil».

I és que la mostra de la Fundació Fita a la Casa de Cultura es complementa amb una altra a la Fundació Valvi i una tercera a la Casa Masó, les tres complementàries sobre Mercè Huerta.

L'artista es va inspirar sovint en la ciutat de Girona, especialment en les façanes de l'Onyar i en la Devesa, i va tenir també una activitat com a docent de l'art.