La companyia teatral La Virgueria va rebre ahir el desè premi Quim Masó per a produccions teatrals pel projecte Medusa, que a més d'una dotació de 40.000 euros comporta l'estrena al festival Temporada Alta de 2017 i al Teatre Nacional de Catalunya.

El lliurament del premi es va fer anit a la sala La Planeta de Girona en el marc de Temporada Alta, en un acte públic que va comptar amb l'actuació d'Anna Moliner.

Quan la pluja deixi de caure, d'Andrew Bovell, presentada pel Teatre Atrium, i La visita de la vella dama, de Friedrich Durrenmatt, de la mà de Farres Brothers i cia han estat els projectes finalistes.

Medusa pren com a punt de partida una adaptació de Pablo Ley de la novel·la de Ricardo Menéndez Salmón sobre el cineasta, fotògraf i pintor Prohaska, un artista molt singular, obsessionat amb la desaparició i la invisibilitat, que planteja dues preguntes: si es pot viure sense ideologia i si es pot mirar amb impunitat.

La Virgueria està formada per Aleix Fauró, Isis Martín, Marina Fita, Oscar Llobet i Patrícia Bargalló. El projecte ha estat escollit entre un total de 22 propostes.