Després de mesos de preparació, els 16 participants de la primera edició d'Operación Triunfo, els anomenats 'triunfitos' han pujat aquest dilluns a l'escenari per reviure alguns dels moments que ja són història de la televisió a Espanya.

I amb tan sols uns compassos els 17.000 espectadors que abarrotaven el Palau Sant Jordi de Barcelona han tornat al 2001.

La vetllada ha començat amb un vídeo amb imatges actuals i antigues dels protagonistes. Després han obert foc les noies amb "Lady Marmalade" -amb una posada en escena per a l'ocasió- i, tot seguit, han passat el relleu als nois amb "Corazón espinado".

Les entrades per a aquest concert únic es van esgotar fa setmanes, i els més impacients han fet cua durant tot el dia esperant que arribes el moment de veure als artistes junts de nou en directe.

Després de superar alguna que altra polèmica, finalment han trepitjat l'escenari barceloní els 16 concursants d'aquesta primera edició del concurs: Rosa López, David Bisbal, David Bustamante, Chenoa, Manu Tenorio, Nuria Fergó, Gisela Lladó, Verónica Romero, Naim Thomas, Alejandro Parreño, Natalia Rodríguez, Alex Casademunt, Juan Camus, Javián Antón, Mireia Montávez i Geno Machado.

Aquest concert posa el colofó als programes que TVE ha emès en tres diumenges (16, 23 i 30 d'octubre) per celebrar els 15 anys des de la primera gala del programa, i també s'ha retransmès en directe perquè els que no han pogut anar al Sant Jordi.