L'actriu Tippi Hedren, descoberta pel famós cineasta Alfred Hitchcock, assegura que va ser assetjada i tractada de manera cruel pel mestre del suspens en les dues pel·lícules que va fer per a ell: Los pájaros (1963) i Marnie (1964). Tippi: A Memoir és el llibre en què l'actriu dóna a conèixer per primera vegada el que va viure el 1963 i 1964 quan va filmar les pel·lícules després de ser descoberta als 31 anys per Hitchcock, qui la va veure en un anunci de la televisió, del qual el diari New York Post ha aconseguit un avançament.

En aquest llibre Hedren obre el seu cor per revelar més detalls sobre els fets. La llavors model s'havia mudat de Nova York a la ciutat de Los Angeles després de divorciar-se de Peter Griffith, pare de la seva filla Melanie, que també va fer carrera com a actriu, i va obtenir un contracte de cinc anys amb el director, així com classes de actuació amb ell i la seva dona Alma Reville.

En les seves memòries l'actriu, de 86 anys, assegura que el cineasta es va tornar en un home molt possessiu, que havia advertit als seus companys d'elenc que no li parlessin o la toquessin. Indica a més en el llibre, que surt al mercat avui, que l'obsessió de Hitchcock per la seva musa va arribar al punt que si la veia somrient o conversant amb un home es tornava «fred» i de «mal humor» i que la mirava fixament, inexpressiu, fins i tot des de l'altre costat del set de rodatge.

Hedren afirma que el cineasta va intentar besar-la en una limusina i que no va denunciar el que li passava perquè en la dècada de 1960 el terme d'assetjament sexual no existia i ningú l'hauria escoltat. «Va ser un moment horrible», escriu l'actriu, que recorda a més que en l'escena final del film el director havia promès fer servir ocells mecànics, però, «va mentir», fent el contrari, i que gairebé va perdre un ull en el rodatge.

«Va ser brutal, lleig, implacable», afirma en les seves memòries i malgrat la seva mala experiència per l'obsessió del director, el seu malson va continuar amb el rodatge de la pel·lícula Marnie (1964), a la qual estava obligada a participar pel contracte. Hedren afirma que Hitchcock va ordenar que instal·lessin una porta secreta que connectava la seva oficina amb el seu camerino. Assegura que el director de Psycho va entrar diverses vegades i li va posar les mans a sobre.

Malgrat tenir contracte vigent, després del seu malson amb el director, Hedren no va voler ia tornar a treballar amb Hitchcock, que va morir el 1980, però va continuar amb la seva carrera, en la qual va filmar 50 pel·lícules.