El conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, torna a l'àmbit de la narrativa amb Les aventures d'en Nao, el nen llenguado, una novel·la en català dirigida a lectors a partir de vuit anys amb la qual explora el fons oceànic. El relat, una història fantàstica protagonitzada per un avi, en Nao Rocamora, i la seva néta Bruna, vol mostrar la diversitat de la vida marina i educar la nena «en el respecte, la valentia i la fe en si mateixa», segons informa l'editorial La Galera.

Autor d'altres obres com Pont de cendraRetorn a Shambala, en aquesta ocasió el polític mostra dos personatges en una barca, enmig del mar, una nit de pluja d'estrelles de les Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç, en la qual hi ha «màgia». L'avi Nao explica a la seva néta que molts anys enrere, en una nit com aquella, ell es va convertir en un llenguado, cosa que li va permetre recórrer el fons marí a partir de les indicacions d'un anomenat Consell de Savis, format per uns colorits pops, fins que va arribar a la cova de l'Oracle.

El llibre convida els joves lectors a reflexionar sobre «l'impacte dels humans al mar, amb un estil lleuger i accessible», acompanyat per les il·lustracions d'Albert Asensio. Precisament, l'artista ha penjat en el canal de YouTube de La Galera un vídeo en el qual es pot veure el procés d'elaboració dels dibuixos.