La casa de subhastes Sotheby's de Londres exposa des d'ahir i fins al pròxim 10 de novembre més de 350 obres d'art de la col·lecció privada del músic britànic David Bowie. L'exposició, batejada com Bowie / Collector, finalitzarà amb la subhasta de totes les creacions artístiques dels dies 10 i 11 d'aquest mes. Una petita part de l'obra del músic, formada per 30 peces de les més de 350 que ara es mostren, ja va ser exhibida al juliol i agost a la capital britànica, a Los Angeles i Nova York al setembre, i a Hong Kong a l'octubre.

La passió per la pintura de Bowie, mort el passat 10 de gener a Nova York als 69 anys, el va portar a col·leccionar obres que abasten des de l'art avant-garde britànic de la postguerra a l'expressionisme alemany. Durant els deu dies d'exposició, la casa de subhastes preveu organitzar xerrades i esdeveniments públics en què diferents experts analitzaran la col·lecció de Bowie i abordaran la seva influència en els camps del disseny, l'art i la moda.

A més, el proper divendres 4 de novembre la galeria Sotheby's romandrà oberta tota la nit per oferir conferències, visites guiades a la col·lecció i el visionat d'un documental a mitjanit.

D'entre tot el catàleg de la mostra i posterior subhasta destaquen una pintura que el compositor va crear en col·laboració amb Damien Hirst, una peça del mestre renaixentista Tintoretto, valorada en entre 118.000 i 177.000 euros, o els treballs dels britànics David Bomberg i Stanley Spencer.

Sobresurten també creacions com l'oli de Francis Picabia Mendica, amb un preu estimat de subhasta d'entre 705.000 i 940.000 euros o un collage de Jean-Michel Basquiat que es rematarà previsiblement per entre 590.000 i 825.000 euros. La subhasta inclou així mateix objectes personals del músic, com un tocadiscos estèreo de 1966 dissenyat per Achille i Pier Giacomo Castiglioni, que es vendrà per entre 950 i 1.450 euros, i un recipient d'Ettore Sottsass que sortirà a subhasta per entre 750 i 950 euros.