El zoo de Barcelona, el model i fins i tot existència del qual s'està replantejant l'Ajuntament de Barcelona, enyora en Floquet de Neu, l'únic goril·la albí conegut que va arribar fa exactament 50 anys al zoològic barceloní, per erigir l'època daurada d'aquest recinte ara qüestionat.

L'1 de novembre de 1966 en Floquet de Neu va arribar al zoo de Barcelona de la mà del primatòleg Jordi Sabaté Pi, per convertir-se en poc temps en una icona de la ciutat i donar renom internacional al zoològic de la capital catalana.

Durant els 37 anys que va viure a Barcelona, en Floquet va ser el revulsiu d'un zoològic que ara compta amb 124 anys de vida i el va col·locar entre els millors i més visitats, encara que sempre ha hagut de viure amb la frustració de no haver aconseguit que tingués un descendent també albí. Floquet de Neu, que va ser capturat a les selves de Guinea Equatorial, va tenir 21 fills, vuit néts i dos besnéts, els últims nascuts a l'abril del 2015, al zoo de Barcelona, però cap albí.

El pelatge blanc i la pell rosada d'en Floquet van impactar en els barcelonins, que van fer seu el goril·la, mentre que la revista National Geographic el va posar en la seva portada i va atorgar al zoo barceloní el prestigi internacional que ja mai ha deixat.

Després de la seva mort, el 24 de novembre de 2003, el zoo de Barcelona no ha aconseguit tenir un altre animal emblema. El zoo de Barcelona va dedicar una setmana a en Floquet el 2013 per commemorar el desè aniversari de la seva mort. I és que el zoo enyora en Floquet i troba a faltar un animal tan emblemàtic i bon col·laborador amb la ciència, ja que va ser un dels primats més fecunds del zoo, a més de ser-li seqüenciat el genoma per descobrir que el seu albinisme procedia d'una anomalia genètica pel parentiu dels seus pares.