Del 24 al 27 de novembre, la ciutat d'Olot acollirà la segona edició de El Petit Format, que enguany programa set espectacles teatrals de diverses companyies professionals i un d'una companyia amateur. El festival es manté novament fidel a la idea de programar propostes on els actors i els espectadors estan molt a prop, amb aforaments que van de les 15 a les 90 persones de públic. Les entrades ja estan a la venda a www.olotcultura.cat i a les taquilles del Teatre Principal i de Can Trincheria.

Jordi Bosch i Emma Vilarasau obriran el festival amb la lectura dramatitzada de Venus i Adonis, un poema de William Shakespeare. Serà el dijous 24 de novembre a les 21 h al Teatre Principal d'Olot. Divendres, també a les 21 h a l'Orfeó Popular Olotí, la companyia Espai en construcció representarà Et vindré a tapar. L'obra se situa a la postguerra espanyola i el punt de partida és quan una dona decideix anar a buscar el seu marit, desaparegut durant el conflicte bèl·lic.

Dissabte 26 de novembre, a les 12 h, Cristina Cervià representarà els Cosins de Tarzán, a Can Trincheria. A mig camí entre la lectura, el recital i la narració de contes va desgranant episodis de la infància, evocant els anys 50 i 60 del segle XX. També dissabte, a les 18 h, la Companyia de Parranda representarà En Contes d'Un Cove, a l'Orfeó Popular Olotí. Es tracta d'un espectacle familiar, pensat especialment pel públic infantil.

Toni Albà actuarà al Petit Format el dissabte 26 de novembre, a les 19 h, al Casal Marià. Representarà Bufonant, un espectacle participatiu on els espectadors decidiran què i com passa, combinant la comèdia amb la reflexió. El dissabte, a les 22.30 h, Pere Hosta representa Tal Com Sóc al Centre Cultural Els Catòlics. Un espectacle humorístic que narra les peripècies d'un home solter per trobar la parella de la seva vida.

El Petit Format acabarà amb Fuita, una comèdia representada per la companyia local Una Càpsula de Teatre que parla de corrupció política. Serà el diumenge 27 de novembre a les 19 h al Centre Cultural els Catòlics. El festival també portarà l'obra En Patufet als alumnes de P-3 de les diferents escoles d'Olot. Un espectacle fet amb ombres xineses.

El Més Petit de Tots

Olot també ha presentat els dos espectacles que enguany conformen el programa del cicle El Més Petit de Tots, pensat expressament per a infants menors de cinc anys. Es podran veure dues propostes creades especialment per a ells, amb un aforament més reduït on tot es veu de més a prop i es viu intensament. La durada també és més reduïda i barregen tots els llenguatges com la música, el teatre, la dansa, l'audiovisual i el joc

. Dissabte, 5 de novembre, a les 10.30 h i a les 12 h, la companyia Dansmakers representarà Ondersteboren. El diumenge, Imaginart presentarà Little Night, una experiència interactiva on els nens són els protagonistes d'una història d'humor i fantasia.