'Before the flood', el documental sobre el canvi climàtic produït per Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese, i dirigit per Fisher Stevens (The Cove), ja es pot veure gratis a Youtube. National Geographic va emetre el documental en obert diumenge passat, i ara ja està disponible al seu canal en aquesta plataforma. Un dels experts que apareix en el documental és biòleg marí gironí i explorador resident de National Geographic Enric Sala.

A més d'oferir de forma gratuïta el documental online, National Geographic i 21st Century Fox donaran un dòlar a diferents organitzacions dedicades a la preservació de la fauna i el medi ambient cada vegada que s'utilitzi el hashtag #BeforeTheFlood a Facebook, Twitter o Instagram. Aquesta campanya es realitzarà fins al 18 de novembre, amb la intenció de destinar fins a 50.000 dòlars a Wildlife Conservation Society i la mateixa quantitat a Pristine Seas.

El documental presenta de forma exhaustiva, però també atractiva, la forma en la qual la societat pot prevenir la desaparició d'espècies en perill d'extinció, ecosistemes i comunitats indígenes a tot el món. Els espectadors tindran l'oportunitat de veure les evidències que demostren l'empitjorament de la crisi mediambiental que està provocant un dany irreparable en els paisatges verges des de Groenlàndia a Indonèsia, que està acabant amb l'equilibri del clima del nostre planeta i accelerant l'extinció de moltes espècies animals.

Tot això narrat pel propi Leonardo DiCaprio, que en el seu viatge al voltant del món s'entrevista amb personalitats com Barack Obama, Bill Clinton, *Ban Ki-moon, el Papa Francisco, investigadors de la NASA, conservacionistes forestals, prestigiosos científics, capdavanters de la comunitat i fervents activistes que treballen per salvar el món inclòs o el biòleg marí espanyol i explorador resident de National Geographic Enric Sala.