Els premis Butaca de Teatre de Catalunya van donar a conèixer ahir la seva llista de nominats, obrint així les seves votacions per decidir quines han estat les millors produccions escèniques de la temporada. El muntatge A teatro con Eduardo (Teatre Lliure), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles nominats. Per sota es troben, amb cinc nominacions Dansa d'agost, El Público, Molt soroll per no res i 73 raons per deixar-te..

Els nominats a millor muntatge teatral són Dansa d'agost (La Perla 29), Hamlet (Teatre Lliure), Maria Estuard (Teatre Lliure), Marits i Mullers (Heartbreak Hotel/Teatre de La Abadía/Trànsit Projectes/La Villarroel), Només són dones (FEI) i El Público (TNC/Teatre de La Abadía).

Els nominats a la millor direcció són Xavier Albertí per El professor Bernhardi, Lluís Pascual per A teatro con Eduardo, Carme Portaceli per Només són dones, Àlex Rigola per El Público, Pau Roca per Història i Ferran Utzet per Dansa d'agost. Els nominats a millor actor són Andreu Benito, Oriol Genís, Lluís Homar, Ramon Madaula i Pol López. Quant a les actrius, opten a millor paper protagonista Anna Alarcón, Mercè Arànega, Sílvia Bel, Miriam Iscla i Clara Segura.

Els espectadors podran votar en els Premis Butaca fins al pròxim dilluns 12 de desembre a través de la seva pàgina web.