es clou l'any jubilar, però no la misericòrdia

07.11.2016 | 07:20

El proper diumenge, dia 16 de novembre, a totes les diòcesis celebrarem la cloenda de l'Any Jubilar de la Misericòrdia. El diumenge 20 de novembre, solemnitat litúrgica de Jesucrist Rei de l'Univers, es clourà a Roma. Ofereixo aquí algunes reflexions en relació amb aquesta celebració conclusiva perquè esdevinguin memòria, acció de gràcies i compromís. No és un punt i final, sinó un punt i seguit.
El mateix Papa escriu en la butlla del Jubileu, Misericordiae Vultus: «En aquest dia, tancant la Porta Santa, tindrem abans de res sentiments de gratitud i reconeixement cap a la Santíssima Trinitat per haver-nos concedit un temps extraordinari de gràcia. Encomanarem la vida de l'Església, la humanitat sencera i l'immens cosmos a la Senyoria de Crist, esperant que difongui la seva misericòrdia com la rosada del matí per a una fecunda història, encara per construir, amb el compromís de tots en el ròxim futur. Com desitjo que els anys a venir estiguin impregnats de misericòrdia per poder anar a la trobada de cada persona portant la bondat i la tendresa de Déu! Que a tots, creients i llunyans, pugui arribar el bàlsam de la misericòrdia com a signe del Regne de Déu que ja és present enmig de nosaltres».
-Certament que som humans i el temps ens demana cloure l'Any Jubilar com a temps especial, però de cap manera cal cloure el que hem viscut durant aquest any d'una manera molt intensa: la immensa miseicròdia i bondat rebudes de Déu i l'esforç en practicar les obres de misericòrdia.
-L'Any Jubilar ha estat temps de gràcia, de festa, de conversió, de perdó, de servei, que cal continuar en la nostra Església Diocesana, en les parròquies, institucions pastorals, grups eclesials i en la nostra vida personal, en el nostre capteniment.
-Es clausurem materialment les Portes de la Misericòrdia, però no el que han significat, ja que han de continuar sempre obertes [...] (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Bisbal fa ballar Cap Roig

El músic presenta amb "Hijos del Mar" mentre el públic del festival vibra amb els seus grans èxits

Els Blues Brothers celebren els 50 anys d´Empuriabrava

Els Blues Brothers celebren els 50 anys d´Empuriabrava

La veterana banda nord-americana promet un espectacle molt especial, en el concert que oferiran...

El Festival de Torroella de Montgrí obté una ocupació del 98,5%

El Festival de Torroella de Montgrí obté una ocupació del 98,5%

La cita tanca la seva 37a edició havent reunit 13.216 espectadors, 1.984 més que l'any passat

«La Sirenita» a Calella de Palafrugell

«La Sirenita» a Calella de Palafrugell

El públic familiar es va reunir diumenge al vespre als Jardins de Cap Roig per veure el musical...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema