la globalització de la fe

07.11.2016 | 07:20

«La identitat de la
persona, la consciència
i la llibertat, el jo espiritual -l'ànima-és la gran promesa de Jesucrist»

Res és tan personal com la fe. Com l'amor. Tot arrenca del més profund de la llibertat. Dimarts passat celebràvem Tots Sants. No hi ha cap festa tan universal. Cap mostra d'interès per la globalització de la història humana amb més amplitud. La bondat sense límit de segles ni de calendari.
L'endemà era el dia dels Difunts. De tots. També és un fet globalitzador, però ambdós no fan referència a l'aniquilació de la mort. L'Església és com un iceberg: la part submergida forma part d'allò que ella mateixa anomena la «comunió», la unitat indescriptible d'una relació que arranca de la creació, participa en la Resurrecció de Crist i té un destí sense rellotge, fora del temps. Si els indis tenen dret a venerar les vaques que interrompen el trànsit, el que ha vençut la mort té dret a fer-nos, per dir-ho així , un ADN nou i un destí com el seu, etern.
No és un caprici. La vida eterna és una veritat revelada. El que passa és que la crisi de fe que envaeix la cultura actual no té resposta pel futur definitiu. És un tema que, amb dificultat, s'estudia a Filosofia. Quan mor una persona, la gent sol girar-se vers la seva vida. Evidentment, és normal. L'afecte necessita manifestar-se. Però la llibertat religiosa descansa més en el que Déu ha fet per l'home que no el que l'home ha fet per Déu. «El Senyor és el meu pastor, no em manca res», diu el Salm 22. La identitat de la persona, la consciència i la llibertat, el jo espiritual, -l'ànima- és la gran promesa de Jesucrist.
El cel és l'instant etern de la plenitud en Déu i amb Déu. L'infern és, fonamentalment, l'absència de Déu. La vida no s'acaba en el Tanatori. «Crec en la resurrecció de la carn i la vida perdurable». A més de les castanyades de Fires.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema