La Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, que aplega unes 150 entitats d'arreu del continent, celebra a Barcelona una assemblea per treballar "pel màxim reconeixement" de les llengües no oficials a la Unió Europea. Les entitats representen 44 llengües regionals o minoritzades de 22 estats diferents, entre les quals hi ha el català. La Plataforma per la Llengua, que forma part de la xarxa i lidera l'assemblea, considera que "no té cap sentit" que el català no sigui llengua oficial a Europe tenint en compte que llengües menys parlades sí que ho són.

L'assemblea es va celebrar ahir al Camp Nou, aprofitant que aquest 2016 es compleixen cent anys del primer document del club blaugrana escrit en llengua catalana. Hi assisteixen representants d'una trentena d'entitats que coordinaran i dissenyaran estratègies "per conscienciar els estats que cal donar el màxim reconeixement a les llengües no oficials de la Unió Europea", segons va explicar el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder.

Les entitats que es van aplegar a Barcelona representen idiomes com el basc, el cors, el sard o el bretó, entre d'altres. Es calcula que les llengües no oficials són parlades per uns 50 milions de persones d'Europa. El català compta amb més de 10 milions de parlants, una xifra similar a l'hongarès o el suec, però no és oficial a Europa. Escuder considera que aquesta situació "no té cap sentit".