Roberto Mayor era en els anys vuitanta un dels nens més envejats d'Espanya, el company d'aventures d'Espinete a Barrio Sésamo, una divertida tasca d'actor que va canviar pels estudis de Dret, fins a aconseguir trenta anys després ser un dels quatre lletrats de les Corts de Castella-la Manxa.

Amb només cinc anys va aprendre a memoritzar guions, capacitat que el va ajudar després a llaurar-se una reeixida carrera professional al món jurídic i lluir en l'actualitat un currículum que supera les vint pàgines. Abans de lletrat, ha exercit com a jutge i fiscal i ha estat professor universitari.

Des del seu despatx al Parlament castellanomanxec, que va ocupar fa quatre mesos, Roberto rememora els quatre anys (1983-1987) en els quals va participar com un dels actors protagonistes de Barrio Sésamo, un dels programes que ha marcat la història de Televisió Espanyola (TVE). "Em va portar la meva àvia a fer una prova per participar en un programa infantil que es pensava que anava a durar un mes o mes i mig, però després, donat l'èxit que va tenir la sèrie, van ser diversos anys els que hi vaig estar", relata el lletrat, que llavors tenia cinc anys i ja coneixia els platós, ja que havia fet diversos anuncis.

Roberto, amb el mateix nom que a la sèrie, va ser triat per protagonitzar el paper de company de jocs d'Espinete al costat de la seva germana en la ficció, Ruth, tots dos fills de Matilde i Antonio, amos d'una orxateria.

D'aquella època, recorda aixecar-se "molt aviadet" per arribar a gravar "a les 7.30 o 8.00", amb jornades maratonianes que es perllongaven, de vegades, fins a les sis de la tarda i fins a tres dies a la setmana. Però per a Roberto "no era un treball, era un joc", que anhelaven els milers de nens que cada tarda s'asseien davant del televisor.