Un total de quaranta obres del pintor modernista Ramon Casas, entre pintures i dibuixos la majoria inèdits, s'exposen a la galeria barcelonina Gothsland fins al pròxim 5 de gener a l'exposició La mirada moderna.

El director de la galeria i del Museu del Modernisme, Gabriel Pinós, ha explicat que l'exposició ha estat el resultat d'"un intens i apassionat procés de recerca que ha portat a revelar dades que havien quedat a les penombres". Es tracta d'informacions que complementen l'extensa literatura que existeix al voltant de la figura de Casas.

La peça més espectacular de la mostra, és La cotxera (1907), que no s'exposava públicament des de feia quatre dècades. En l'obra apareix l'automòbil en primer terme, al costat de les autoritats locals del poble: un mossèn, un pagès, probablement la seva dona i un mosso d'esquadra, l'únic plasmat en una tela per Casas. Aquesta exposició és l'última que té lloc a Barcelona en l'Any Casas a l'espera de la imminent exposició central que s'exhibirà a Sitges.