La Setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona, l'Acocollona't, va anunciar ahir els guanyadors de la sisena edició de l'esdeveniment. The night of the slasher, un curt del nord-americà Sam HamassianThe night of the slasher, ha aconseguit el títol de millor curtmetratge.

El segon premi ha estat per The App, de Julián Merino, una sàtira sobre l'enverinat encís de les aplicacions mòbils. Tanmateix, el jurat, format enguany per Santiago Alvarado, Iván Villamel i Francis Díaz, ha decidit atorgar una menció al film Grafitti de Lluís Quílez, una faula postapocalíptica plena de tendresa i una introspecció existencial agredolça.

La major part de la participació del concurs procedeix de l'Estat espanyol però, segons l'organització, la representació internacional és procedent de països com Estats Units, França i Anglaterra.

Precisament The night of the slasher, el curt guanyador, és procedent dels Estats Units. El jurat ha valorat aquest film per la seva "excel·lent realització i disseny de producció al servei d'una trama que actualitza i evoca, sense contemplacions, els orígens d'un dels subgèneres clau del terror modern".

Pel que fa al curt The App, reconeix el "perfecte ús de la ironia i l'humor com a eines vehiculars d'una història que ens obliga a reflexionar sobre la pèrdua de la voluntat humana davant l'inevitable avenç de la tecnologia". El primer premi constarà de 600 euros mentre que el segon de 400.

Des del divendres 28 fins al passat dia 5 de novembre s'han estat projectant als cinemes Albèniz Plaça una trentena de curts dels prop de 500 rebuts. També s'han realitzat activitats paral·leles al Museu del Cinema, al cinema Truffaut i a la Llibreria 22.

Per segon any consecutiu, l'Acocollona't ha obert una sèrie d'actes que van des de la projecció de curts de la selecció oficial i el concurs Acocoexprés, a presentacions de llibres, xerrades i la "zombiewalk" el dia 31 d'octubre coincidint amb Halloween. Poc més d'un miler i mig de persones han participat en alguna de les activitats del festival. L'organització xifra en un 7,2% l'augment dels índexs d'assistència en referència a l'edició anterior.

L'Acocoexprés

L'Acocoexprés és una altra modalitat de concurs dins de l'Acocollona't que engloba els curts fets en menys de 24 hores. Els vencedors d'aquesta edició han estat dos slasher amb tints de comèdia negra. Un slasher és un subgènere de cinema de terror que es caracteritza per la presència d'un psicòpata que assassina adolescents i joves no supervisats. El film guanyador ha estat Renaixement de Joaquim i Joan Girbau Renaixement , que s'endurà un premi de 300 euros. El segon premi, de 150 euros, ha anat a parar a les mans d'Òscar Lladó pel curt Diguin el que diguin.

El curt Carrers de Fran Boyle ha rebut menció com a millor curt joveCarrers de Fran Boyle, mentre que el projecte Cabrones de Xavi MorcilloCabrone ha estat reconegut per la tasca dels seus autors.

El jurat de l'Acocoexprés ha estat format per Daniel Genís, membre fundador del web de literatura fantàstica i e terror El Biblionauta, Sandra Ojosnegros, guionista i realitzadora gironina i creadora de la websèrie N-II, i Josep Maria Pallàs, dels Cinemes Albèniz de Girona.