Un enginyer recrea en 3D l'antic rellotge de la Catedral i el fa sonar

El Museu d'Història projectarà permanentment al costat de maquinària antiga la simulació 3D que ha creat Víctor Claver com a treball de fi de carrera a la UdG

11.11.2016 | 14:37
Un enginyer recrea en 3D l'antic rellotge de la Catedral i el fa sonar

Un enginyer ha recreat en 3D el funcionament de l'antic rellotge de la catedral de Girona i li ha posat so per fer més verídica la simulació. Així, a més, es facilita la comprensió del funcionament dels complexos engranatges de la vetusta maquinària.

El Museu d'Història de Girona inaugurarà aquest dissabte (16:30h) la projecció del vídeo on es recrea el funcionament de l'antiga maquinària, en un acte inclòs a la programació de la Setmana de la Ciència, que celebren els museus, jaciments i monuments de Catalunya.

El blanenc Víctor Claver, ara ja enginyer industrial, és l'autor d'una projecció 3D que ha presentat com a treball de fi de carrera a l'Escola Politècnica Superior de la UdG.

La simulació permet conèixer els detalls de funcionament del que va ser l'antiga maquinària del rellotge de la catedral, i observar els moviments que els engranatges realitzaven per aconseguir la percussió dels batalls de les campanes, acció que es mostra en un vídeo al costat de l'aparell original aturat.

Carles González, rellotger de Girona i col·laborador del Museu d'Història, considera que la recreació 3D «dóna valor afegit al rellotge». «És una recreació 3D inèdita a Catalunya i crec que també a Espanya», ha afegit.

El treball s'ha realitzat amb la col·laboració del Capítol de la Catedral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema