El claustre de Girona recorda Xavier Carbonell amb l'exposició que el mateix artista estava preparant en vida per a la galeria on tantes vegades havia exhibit la seva obra, només que aquesta vegada l'exhibició arriba com un homenatge pòstum.

Un any deprés de la mort del pintor olotí més internacional, El Claustre inaugura una exposició de les últimes pintures que l'artista estava enllestint per a una exposició que el seu decés va obligar a cancel·lar.

Ja amb un format nou, l'exposició Xavier Carbonell en el record (1942-2015) quedarà inaugurada avui (20.15 hores) en el decurs d'un acte amb una presentació a càrrec de l'advocat Josep M. Prat Sàbat.

Miquel Mascort, director d'El Claustre, ha explicat que l'exposició aplega una vintena de teles, dues de gran format i propietat de la família.

La pràctica totalitat de la resta de peces no s'havien vist mai en públic. Hi ha des de paisatges urbans de Venècia a vistes austríaquest nevades, passant per alguna figura femenina, persones en bicicleta, rostres i peces de l'etapa americana. També hi ha algun bodegó i el campanar de l'església d'Olot.

Carbonell va participar en exposicions a diferents continents per motrar la seva singular obra.